21167305_363973874034794_4166431541960415837_o

Educație pentru fiecare copil!

Evenimentul ne-a dat prilejul de a oferi bucurie unui grup de copii din satul Răchita, comuna Șopotu Nou. În cadrul unui peisaj mirific și în compania unor oameni minunați, copiii au participat la jocuri interactive, au privit proiecții de desene animate și au avut parte de lecții despre sistemul solar. La final, cei mici au primit jucării, dulciuri, dar și un ghiozdan echipat pentru școală. Mulțumim tuturor voluntarilor și asociației SRPAC pentru implicare!

Lumea poveștilor - Văliug

Voluntarii ONG-ului Tânăr performant în Uniunea Europeană au organizat o piesă de teatru pentru copiii din Văliug, fiind prima astfel de acțiune de după anii '90. Curioși și emoționați copii au cântat și dansat alături de actori, care i-au dus în lumea poveștilor.

ora

Ora Pământului - Reșița

Cu ocazia Orei Pământului, când timp de o ora în intervalul 20:30-21:30 se sting luminile, s-a organizat în premieră la Reșița, o acțiune de popularizare a astronomiei. Cu ajutorul telescopului s-a putut urmări Luna, Jupiter precum și alte obiecte de pe cerul nopții. În plus, reprezentanții Astroclubului Antares au răspuns oricărei întrebări legate de astronomie. Evenimentul s-a realizat cu sprijinul ONG Tânăr Performant în Uniunea Europeana.

20160422_201813

Primii Astronomi - Văliug

Copiii din Văliug au avut prilejul de a privi stelele cu ajutorul unui telescop. Totodată au învățat lucruri interesante despre sistemul solar. Evenimentul „Primii Astronomi“a fost posibil cu sprijinul  Astroclubului Antares din Timișoara. Mulțumim colaboratorilor.

otelu

Primii Astronomi - Oțelu Roșu

La Oțelu Roșu, voluntarii de la Tânăr performant în Uniunea Europeană s-au bucurat de prezența unui public numeros, dornic de a afla mai multe despre bolta cerească. Tinerii au ascultat, au pus întrebări și mai ales au privit stelele cu ajutorul telescopului pus la dispoziție de Astroclubul Antares din Timișoara.

moldova

Primii Astronomi - Moldova Nouă

Și copiii din Moldova Nouă au fost mai aproape de cer. Acțiunea a fost posibilă cu sprijinul Astroclubului Antares din Timișoara, care, pe lângă micile incursiuni în lumea Astronomiei, a oferit curioșilor posibilitatea de a privi stelele cu ajutorul unui telescop.

serbari123

 

Parteneriat ANES - "Start – o viață de calitate în siguranță”

Proiectul “Start – o viață de calitate în siguranță”, dezvoltat de Agenția pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați, își propune să crească gradul de conștientizare a tuturor actorilor sociali cu privire la principiile egalității de șanse, a fenomenului violenței domestice și traficului de persoane, la nivel național, și să dezvolte mecanisme și masuri eficiente, integrate și sistemice, pentru prevenirea, combaterea, intervenția și monitorizarea violentei domestice și a traficului de persoane la nivel național.

20151025_195925

 

Primii Astronomi - Reșița

Astroclubul Antares, din Timișoara, a fost prezent duminică seara la o întâlnire cu tinerii reșițeni pasionați de astronomie, de observat astrele cerești cu ajutorul instrumentelor adecvate și de a cunoaște cât mai mult din tainele Universului.